Королівський гарбузовий пиріг із шоколадним пудингом

Це просто нереальна випічка, справжній вибух смаку!

Свою назву пиріг виправдовує на всі 100%! Дуже цікаве й незвичайне поєднання гарбузового крему-суфле з шоколадним пудингом. Не розчарувало й тісто — ніжне, розсипчасте й крихке. Пиріг став улюбленим рецептом з першого ж шматочка.

Інгредієнти:
Для тіста:
330 г борошна,
200 г вершкового масла,
100 г цукру,
4 варених яєчних жовтки,
дрібка солі,
ванілін.
Для гарбузового крему-суфле:
450 г гарбуза (почищеного),
150 мл вершків (будь-якої жирності),
50 г цукру (можна більше, за смаком),
терта цедра одного апельсина,
ванілін,
1-2 ст. л. кукурудзяного крохмалю.
Для шоколадного пудингу:
250 мл молока,
50 мл вершків (будь-якої жирності),
100 г шоколаду (чорного, у мене 72% какао),
50 г цукру (більше-менше – за смаком),
4 сирих яєчних жовтки,
25 г борошна.
Для начинки:
80 г родзинок,
3-4 ст. л. бренді або коньяку,
2 ст. л. апельсинового соку,
50 г подрібненого мигдалю.

Приготування:
Тісто: вершкове масло заздалегідь вийняти з холодильника, щоб воно трохи розм’якшилося, потім нарізати шматочками. Борошно просіяти, жовтки натерти на дрібній тертці, цукор змолоти в кавомолці. Все змішати в мисці, додати дрібку солі, ванілін і руками замісити однорідне м’яке тісто. Загорнути його в плівку й прибрати в холодильник на 30 хвилин.

Родзинки заздалегідь перемішати з коньяком та апельсиновим соком (я зробила це напередодні й залишила на ніч).

Гарбузовий крем: гарбуз нарізати кубиками й приготувати на парі близько 10 хвилин до м’якості. Змішати шматочки гарбуза з вершками, цедрою апельсина, цукром, ваніліном й сумішшю апельсинового соку та коньяку (злити з родзинок). Збити все блендером до отримання однорідного пюре (я додавала вершки і коньяк до гарбуза поступово, щоб отримати потрібну густину). Додати 1-2 ст. л. кукурудзяного крохмалю та ще раз ретельно все збити.


Шоколадний крем: перемішати молоко з вершками, нагріти, зняти з вогню. Жовтки розтерти з цукром, влити в них тонкою цівкою молоко, ретельно перемішати, додати борошно і знову ретельно перемішати (щоб борошно не було в кремі грудочками, краще спочатку розвести його окремо в невеликій кількості молока, перемішати, а потім вже влити до загальної маси). Додати туди ж шматочки шоколаду і варити на повільному вогні, помішуючи до розчинення шоколаду і загустіння крему. Охолодити крем до теплого стану.


Збирання пирога: відокремити 2/3 частини тіста (1/3 прибрати знову в холодильник) і розкачати або розподілити руками у формі (діаметр роз’ємної форми 20 см), формуючи бортики.

 

На дно насипати родзинки і рубаний мигдаль.

Зверху викласти шоколадний пудинг.

Потім – гарбузовий мус.

(Трохи шоколадного крему залишити для прикраси, закрити його поверхню плівкою і прибрати в холодильник).

Тісто, яке залишилося, розкачати й нарізати смужками, викласти на поверхню пирога решітку. Посипати горішками.


Випікати при 180°С 30-40 хвилин. Готовий пиріг охолодити у формі й обережно зняти бортики (обережно, тому що тісто розсипчасте і дуже крихке).


Прикрасити за допомогою кондитерського мішка шоколадним кремом та пелюстками мигдалю.
 

Загрузка...