Пиріг-«губка» на киселі з цукатами

Неможливо повірити, але здоба пирога — це справжня губка, пориста і стискається, як справжня!

Готувати дуже легко. Продуктовий набір — мінімальний. Пиріг смачний і незвичайний! Крім того, щоразу можна змінювати його смак, використовуючи кисіль із різними наповнювачами.

Інгредієнти:
Брикет сухого киселю (у мене суничний),
3 яйця,
0,5 ч. л. соди (погашеної оцтом),
3 ст. л. борошна (з гіркою),
жменя цукатів, ванілін.

Приготування:
Роздробити пачку сухого киселя, змішати його з борошном (просіяти через сито).

Соду погасити оцтом. Додати по одному яйця, перемішати.

Додати цукати і ванілін.

Все ретельно перемішати і вилити рідке тісто в глибоку форму, встеливши її пергаментом і змастивши вершковим маслом.

Поставити в попередньо нагріту до 180°С духовку, випікати 10-15 хвилин до зарум’янювання.

Пиріг охолодити, вийняти з форми й нарзати порційними шматочками.

Можна полити будь-яким фруктовим топінгом.


 

Загрузка...